Höststart hos oss

Höststart hos oss

Nu är vi igång igen efter en välbehövlig återhämtning. Det blir en nystart på olika sätt hos oss på Iterum Education.

Nu är semestern slut för oss och kanske även för fler av er. Några har varit igång ett tag och vissa lyckligt lottade har lite ledighet kvar. Idag har några av våra ”gamla” studerande påbörjat sin hösttermin och resten startar nästa vecka. Vecka 34 dyker våra nya lönestuderande upp digitalt på vår utbildningsportal.

Vi har följt Folkhälsomyndighetens rapportering och riktlinjer under sommaren och mycket lutar åt att vi fortsätter en stor del av vår utbildning digitalt. De rekommenderar att de som har möjlighet ska fortsätta arbeta hemma om det finns möjlighet. Detta bidrar till minskad trängsel i bland annat kollektivtrafiken och underlättar för de som måste ta sig till arbetet. Detta gäller även våra studerande och deras situation.

För oss har omställningen inte inneburit några större påfrestningar eftersom vi sedan 2008 har bedrivit distansutbildning digitalt. Det har varit till stor hjälp för oss och vi ligger i framkant när det gäller digital pedagogik. Störst omställning blev det för våra lönestuderande på plats i Stockholm men vi har fått återkoppling från de studerande att det löpt på utan några större problem.

I slutet på mars aviserade Regeringen om att en tillfällig satsning på YH skulle genomföras i spåren av Covid-19. Satsningen ska genomföras inom tre olika områden.

  1. Fler platser på befintliga utbildningar
  2. Fler korta utbildningar
  3. Snabbare väg till examen

MYH kan du läsa mer om detta.

Iterum Education är med på två av de tre satsningarna. Vi kommer att ge två korta kurser inom systemförståelse. En med inriktning för er som arbetar med lön och en för er som arbetar med redovisning. Ansökan är öppen till den 31 augusti. Passa på att läsa mer och ansöka om du vill ta ett steg vidare i din karriär.

Vi har också blivit utvalda som anordnare i försöksverksamheten i något som kallas YH-flex. Det är en satsning för en snabbare väg till examen. På MYH:s hemsida kan ni läsa lite mer om vad detta innebär. De skriver bland annat:

  1. Den första delen innebär att den studerandes reella kompetens (kunskaper, färdigheter och kompetenser) bedöms (till exempel genom en validering) som ett underlag för att tillgodoräkna betydande del av utbildningen.
  2. Den andra delen består av en individuellt anpassad kompletterande utbildning för att nå examen.

Satsningen vänder sig till dig som arbetar inom lön eller redovisning och som inte har en examen inom YH. Du kan då få möjlighet att validera de kunskaper du har förvärvat på annat sätt genom studier eller erfarenhet. Du får sedan möjlighet att läsa de kurser du behöver för att få examen. Vi återkommer med mer information när ansökningstiden löpt ut den 1 september och MYH kommer med mer information om regelverket.

Om du är intresserad av YH-flex och vill veta mer, fyll i kontaktformuläret genom att klicka på knappen nedan så återkommer vi till dig så snart vi har mer information.

 

Facebook Linkedin Twitter