en person som räknar, bok, pengar, betalkort

Ett snabbspår till examen inom YH

Om du redan har kunskaper inom redovisning, men saknar utbildning, kan du validera dina tidigare kunskaper och nå examen snabbare.

För att vara attraktiv på framtidens arbetsmarknad kräver arbetsgivarna allt oftare att du har en examen för att tillhöra de mest efterfrågade. Nu finns möjligheten för dig som arbetar inom redovisning att få en YH-examen utan att behöva gå en full utbildning på 2 år. Hur är detta möjligt?

I år startar Iterum Education den femte omgången av YH-flex för Redovisningsekonomutbildningen. Upplägget innebär att du kan validera de kunskaper du förvärvat genom erfarenhet eller utbildning och läsa kompletterande kurser hos oss för att nå examen. Detta kan du göra genom den försöksverksamhet som Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) genomför och vi på Iterum Education är en del av denna satsning.

YH-flex innebär ett stort ansvar för dig som studerar, du har en helt individuell studieplan och studietakten beror på hur mycket erfarenhet du har sedan tidigare. För att läsa YH-flex ska du kunna validera minst 50% av utbildningen Redovisningsekonom som du kan läsa mer om här.

Ansökningsperioden för nästa start av YH-flex öppnar den 17 april 2024.