Korta kurser redovisning Korta kurser redovisning

Utbildning till redovisningsekonom

Vill du vara nyckeln som skapar förutsättningar för utveckling och framgång?
Ta ett steg till nästa steg.

Efterfrågan på välutbildade redovisningsekonomer är stor i hela landet. Avskaffandet av revisionsplikten för mindre aktiebolag tillsammans med digitaliseringen ställer högre krav på yrkesrollen. Arbetet kräver utöver exakthet också analytisk förmåga och goda kommunikativa färdigheter. Redovisningsekonomen behöver helhetsförståelse, förmåga att arbeta konsultativt och ta ett affärsmässigt helhetsansvar i rollen och arbeta självständigt.

Utbildningen behandlar teoretisk och praktisk bokföring, ekonomisk redovisning och ekonomistyrning. Det är en utbildning som passar dig som vill börja från grundläggande och gå mot en utvecklande yrkesroll och få en bra start på karriären. Redovisningsekonomen är nyckeln som skapar förutsättningar för ett företags utveckling och framgång.

Läs mer om vår utbildning Redovisningsekonom

Så säger vi ...

Elin Siljedal, BDO

”Fick en heltäckande kunskap”

Elin Siljedal, Senior Associate BDO i Stockholm

Jag utbildade mig till redovisningsekonom på Iterum med examen 2018. Jag genomförde min sista LIA på BDO i Stockholm och blev i samband med det erbjuden arbete. På BDO har vi olika interna titlar och det vanligaste är att man anställs som Junior Associate och först efter ett år eller två i tjänst kliver upp till Senior Associate. Min närmsta chef var väldigt förvånad över hur heltäckande min kunskap från skolan var och jag anställdes direkt som Senior Associate. Jag märker själv nu när jag arbetat med juniora kollegor från andra utbildningar att de inte alls har samma kunskapsbank och förberedelse. Redan från Iterum hade jag kunskap i flera olika bokföringsprogram medan vissa LIA studenter inte ens arbetat på annat än papper. Jag hade även grundkunskaper i bokslut, årsredovisning och ink2 som jag märker att många andra saknat vid sina utbildningar.

Joakin Dofs, Ecofront

”Det måste finnas fler utbildningar av denna kaliber”

Joakim Dofs, Kontorschef EcoFront Ekonomi & Redovisning AB

Det måste finnas fler utbildningar av denna kaliber. Eleverna får betydligt bättre grunder i arbetet inom redovisningsbranschen än vanliga ekonomiutbildningar och är högt eftertraktade på marknaden. Praktiken är också en viktig del i utbildningen som glöms bort i övriga utbildningar.

Sofia Holmgren, LRF

”De som gått Iterums utbildning är oerhört väl förberedda”

Sofia Holmgren, Kontorschef LRF Uppsala

Jag har varit med som handledare till studenter från Iterums utbildning och senare som rekryterande chef på två kontor. Så jag har erfarenhet att arbeta med studenter från Iterum sedan många år tillbaka. Vi är oerhört nöjda med de LIA-praktikanter vi fått från er. Flera av dessa har sedan erbjudits anställning. Vi har idag väldigt svårt att rekrytera erfaren och kompetent personal. Ett alternativ är då att istället anställa nyutexaminerade. Då är min uppfattning att de som gått Iterums utbildning är oerhört väl förberedda och snabbt kommer in i arbetet som redovisningskonsulter.

Läs mer om vår utbildning Redovoisningsekonom