Kvar på perrongen?

Kvar på perrongen?

Om du har kunskaper inom lön eller redovisning men saknar examen inom YH har du möjlighet att validera dina kunskaper och ta ett snabbspår till examen.

För att vara attraktiv på framtidens arbetsmarknad ställer arbetsgivare allt oftare krav på att du har en examen för att hamna högt upp bland attraktiva kandidater. Nu finns möjligheten för dig som arbetar inom lön eller redovisning att få en YH-examen utan att behöva gå en full utbildning på två år. Hur är detta möjligt?

Hos oss kan du validera de kunskaper du förvärvat genom erfarenhet och/eller utbildning genom att läsa kompletterande kurser hos oss för att nå examen. Detta gör du genom den försöksverksamhet som Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) genomför och vi på Iterum Education är en del av denna satsning.

Vi har 10 platser till vår utbildning till Redovisningsekonom och 10 platser till vår Lönespecialistutbildning med Systemkompetens. Det är många som är intresserade och platserna är få.

Du som är intresserad ska göra följande:

  1. Sätt dig in i det kursinnehåll som våra YH-utbildningar har genom att klicka på respektive utbildning nedan
  2. Gör en egen bedömning om du tror att du kan validera en betydande del (minst 75%) av utbildningen
  3. Fundera över om du kan avsätta den tid som krävs för att fullfölja utbildningen.

Beroende på hur mycket du behöver komplettera bör du räkna med att du kan behöva avsätta upp till 20 timmar per vecka för dina studier.

Ansökan till våra platser blir tillgänglig här nedan på fredagen den 1 oktober-2021. Platserna fördelas efter principen först till kvarn.

Stå inte kvar på perrongen när tåget går!

Facebook Linkedin Twitter