Grattis Gitt till utmärkelsen Årets Lönemedarbetare 2015!

Grattis Gitt Persson till utmärkelsen Årets Lönemedarbetare 2015!

Gitt Persson, som har läst till lönespecialist på Iterum och som idag arbetar på AcademicWork fick utmärkelsen Årets Lönemedarbetare på Talentums Lönedag den 4 december. Årets Lönechef blev Linda Melander, lönechef i Nacka kommun.

Juryns motiveringar:

Årets Lönemedarbetare

”Stora Lönepriset 2015 i kategorin Årets Lönemedarbetare går till en kandidat som ständigt har siktet på att förbättra, automatisera och effektivisera lönearbetet. Hon ifrågasätter varje uppgift och är inte rädd för att testa nya lösningar och genomföra sina eller andras idéer till nya processer, projekt som hon självständigt driver igenom. Under året som gått har hon utvecklat flertalet nya processer för att kvalitetssäkra och effektivisera både lönearbetet och redovisningen av lönerna. Mottagaren av priset i tillägg till en driven resurs för hennes arbetsgivare också en väldigt uppskattad kollega som inspirerar andra till att arbeta och utveckla sig inom löneyrket.  Hon utbildar och supportar sina kollegor i teamet, ger dem nya utmaningar och arbetsuppgifter för att sprida kompetens, utveckla dem och minska sårbarheten för löneteamet.”

Årets Lönechef

”Stora Lönepriset 2015 i kategorin Årets Lönechef går till en kandidat vars arbete skulle kunna användas som mall för hur effektivt lönearbete ska bedrivas. På ett nytänkande sätt har hon arbetat målinriktat i förändrings- och utvecklingsarbetet av sin löneavdelning. Hon har med ödmjukhet och prestigelöshet lett sina medarbetare i att införa servicenivåer, strukturerade modeller för utveckling och certifiering. Genom att låta sina medarbetare ta eget ansvar över förändringsarbetet samtidigt som de erbjöds utbildning har hon i en och samma vända höjt avdelningens kompetens och nått det uppsatta målet.”

 

I juryn sitter:

Elisabet Farving, enhetschef på Serviceförvaltningen Lön och pension Stockholm Stad
Martin Hansson, lönechef, ISS Facility Services
Olle Bergström, enhetschef, Personaladministration & lön, personalavdelningen, Uppsala Universitet
Martina Törnsten, chef central löneadministration, Axstores
Carin Strindmark, KnowIt
Philip Maycock, Deloitte